14 Aralık 2007

Transalp motorlar ile birlikte Şile - Gebze

9 Aralık 2007 - Pazar günü için internetten tanıdığım bir arkadaştan gezi daveti almıştım. Rota Altunizade OPET benzin istasyonundan başlayıp Şile'ye doğru gidiyor. Sabah 9:00 da oradaydım. Neredeyse 15 Honda Transalp ve de 2-3 adet Honda Africa Twin motosikletler benzincinin bir köşesine yığılmıştı. Ben de Kawasaki KLE 500 ümle aralarına çaktırmadan karıştım. Ekip tamamlanınca Ümraniye - Şile yoluna konvoy biçiminde çıktık.

Nispeten sakin bir sürüşle Çekmeköy civarında bir gözlemecide çay molası verdik. Kahvaltımızı bitirdikten sonra tekrar yola koyulduk.

Şile'ye geldiğimizde tepelik bir yerden fotoğraf çektik. Sonra da sahile indik. Kumlarda biraz motor sürdük. Öğle zamanı da kumsalda sucuk-ekmek mangalı yaptık.

Saat 16:00 civarında grup ikiye bölündü. Yaklaşık ben dahil 10 motor köy yollarını ve de biraz da araziyi denemek için tekrar yola koyulduk. Diğerleri ise Şile'de kalıp balık-rakı konseptine yöneldiler.

Şile'den sonra Ocavık, İmrendere, Tekeköy, Mollafenari güzergahını takip ettik. Bu arada yolda yine bir araziye girip çay molası verdik. Çay için çalı-çırpı toplayıp ateşi yakarken bir gürültü ile başımızı arkaya çevirip bir de ne görelim? Benim KLE 500'ün ayağı yumuşak toprağa gömülüp motoru da devirmiş. Neyse koşup hep beraber motoru kaldırdık. Sehpanın altına da taş koyup sağlama aldık.

Şekerpınar gişelerden çıkıp TEM yoluna girdiğimizde karanlık çoktan çökmüş ve de yağmur başlamıştı. Bazı arkadaşlar yağmurla birlikte yolun kayganlaşması nedeniyle sağ şeritten ağır ağır gelmeyi tercih ettiler. Ben sabredemeyip soldan basıp geldim.

2 yorum:

  1. Yaaa, gene çok özendim... Şu gv250'yi alamadım bir türlü. Neyse, çok güzel görüntüler, devamını bekleriz...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir gündü ayrıca güzel bir paylaşım yapmışsın...

    YanıtlaSil